Informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych

Administrator

Administratorem Państwa danych przetwarzanych w ramach subskrypcji naszego fanpage`a na Facebooku poprzez wybranie opcji „Lubię to” lub „Obserwuj” oraz publikowania przez Państwa komentarzypod postami na naszym profilu, a także wymiany korespondencjiw aplikacji Messengerjest Instytut Języka Angielskiego Gama (dalej Gama), z siedzibą w Krakowie przy ul. Michałowskiego 4, 31-126 Kraków.

Mogą się Państwo kontaktować z Administratorem danych osobowych pod adresem e-mail: office@gamacollege.pllub dzwoniąc pod numer telefonu: 12 634 12 49 lub 12 634 12 59.

Inspektor Ochrony Danych

We wszystkich sprawach związanych z ochroną danych osobowych mogą się Państwo kontaktować z wyznaczonym inspektorem ochrony danych, pisząc na adres: ochronadanych@tssp.krakow.pl

Cel i podstawy przetwarzania

Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO)dane osobowe będą przetwarzane na podstawie Państwa zgody udzielonej wraz z wejściem na nasz fanpage lub przesłaniem wiadomości.

Dane osobowe tj. dane identyfikujące Państwa profil (imię, nazwisko, inne dane udostępnione na profilu, wizerunek), treść Państwa komentarzy oraz rozmów prowadzonych za pomocą aplikacji Messenger przetwarzane są w celu:

  • prowadzenia fanpage`a Gamy,
  • wymiany korespondencji.

Odbiorcy danych osobowych

Odbiorcami Państwa danych będą:

  • właściciel portalu społecznościowego Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland) na niepodlegających zmianie zasadach dotyczących danych, dostępnych pod adresem: https://www.facebook.com/about/privacy,
  • podmioty upoważnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
  • podmioty współpracujące oraz realizujące usługi dla Gamy.

Okres przechowywania danych

Dane osobowe zbierane w związku z tym, że subskrybują Państwo nasz fanpage będą przetwarzane do czasu anulowania subskrypcjinaszego profilu przez Państwa. Informacjezawarte w udostępnionych przez Państwa komentarzach będą dostępne do czasu usunięcia ich przez Państwa. Natomiast dane znajdujące się
w wiadomościach prywatnych są przechowywane do czasu wycofania przez Państwa zgody na ich przetwarzanie lub do chwili usunięcia przez Państwa swojego profilu
na Facebook’u.

Gromadzone przez Facebook Państwa dane osobowe, tj. historia wpisów, historia aktywności w aplikacji Messenger, historia aktywności poprzez aplikację Instagram, podlegają retencji na zasadach określonych regulaminem Facebooka, dostępnym pod adresem: (https://pl-pl.facebook.com/legal/terms).

Prawa osób, których dane dotyczą

Mają Państwo:

  1. prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
  2. prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych osobowych;
  3. prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  4. prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność
    z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
  5. prawo do wniesienia skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa).

Informacja o wymogu podania danych

Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednak ich niepodanie może skutkować brakiem możliwości przeglądania fanpage`a, pozostawiania komentarzy lub kontaktu z Gamą za pomocą aplikacji Messenger.

Nie podejmujemy decyzji w sposób zautomatyzowany, czyli na podstawie automatycznej analizy danych.

Jednocześnie informujemy, że nie przekazujemy Państwa danych poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego, z zastrzeżeniem ponadnarodowego charakteru przepływu danych w ramach serwisu Facebook. Serwis Facebook może przekazywać Państwa dane poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego.  Zasady przetwarzania Państwa danych osobowych przez spółkę Facebook Ireland Ltd. są dostępne na stronie internetowej: https://www.facebook.com/about/privacy

Facebook

Kontynuując korzystanie z witryny, zgadzasz się na stosowanie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close